Nereden: kocaeli
Tarih: 15 Haziran 2012, Cuma 14:46:15 Mesaj Konusu: YAYLA
YAYLA YOLCULUĞU
Bizim için göç orta asya’dan başlamış o günden beri göçüyoruz, şu an durağımız Kocaeli hele birde yaylaya göç vardı hiç unutulmayan,sabah yaylaya gideceğiz dendiği zaman bir heyecan sarardı hepimizi. Büyüklerimiz bile bizimle beraber heyecanlanırdı. Evdeki her şey ikiye bölünmeye başlanırdı, 70 günlük yayla hayatı için yarısı götürülürdü,.Sabırsızlıkla sorardık:Yarın gidecek miyiz diye-İnşallah.Bu cevap pek inandırıcı gelmezdi . Yağmursuz bir gün beklenirdi. Nihayet o gün gelince, gece yarısı kalkılır, Sazlık’ tan yaylaya doğru yola çıkılırdı ,Takut’ tan yukarı sallandık mı artık yolculuk kesin başlamıştı. Kıvrılan yollarda toz duman içinde inek bağırtıları arasında yürürdük. Nihayet Hoca Suyuna varırdık. En tepelerden, ayaklarımızın altına serilen yeşil halının üzerinde yemyeşil meraları seyrederek ve çağlayarak akan coşkun ve buz gibi suların yanı başından, çam ağaçlarının dikenli gövdelerine dokunarak ilerlerdik, sihirli halı üzerinde yapılan yolculuk gibiydi. Yolların kenarındaki şekilli kayaları, geri dönerken de göreceğim diye içimden geçirirdim. Uzun sürerdi yol. Gece yarısı çıktığımız yolculuğumuzun ikindi vakitlerinde görünen sırhanlı taşı geldiğimizin habercisiydi. Rüzgar sıra sıra dağlara kulakları sağır edercesine ıslık çaldırırdı , yaylanın kekik kokusunu sürerdi üzerimize. Evlerin üzerindeki hartamaların ve vadi aralarında kalmış kar kürtüklerinin parıltısı vururdu gözlerimize. Artık yaylaya gelmiştik 10 aylık hasret bitmişti.
Hemen yaz sonu söktüğümüz taştan yapma derme çatma evimizin çatısını kurardık. Ateş yanar zincir asılır taşa yapıştırılan mısır ekmeği ağır ağır pişerdi ateşin karşısında. Heyecanla dolaşmaya başlamıştık bile, zalim çamurundan yaptığımız araba ve heykelleri seyretmek ayrı bir heyecan verirdi. Yaylanın bakkalından aldığımız bayatlamış yayla pidelerinin lezzetine doyum olmazdı.
Taştan yaptığımız insan heykellerinin sisli havadaki görüntüsü aklıma geldikçe hala ruhumu ürpertir.
Ve haftalar süren yağmurlu havanın güneşe dönüşmesi için yaptığımız guza oyununun tekerlemesini unutmak ne mümkün aklıma geldikçe mırıldanırım’’guza guza gugguriza akşam geldim kapınıza verenin bereketi artsın vermeyenin küpüne pospol düşsün’’
Serin yayla akşamlarında başımıza düşecekmiş gibi duran yıldızlar altında, evin yolunu tutar, gıcırdayarak açılan kapı, ardından ocakta yanan ateşin sıcaklığı yüzüme vururdu. Ateşin ışığında karanlık duvarlarda gezinen gölgeler, içimi ürpertirdi. Deliksiz uyuduğum uykudan, inek ve buzağı sesleriyle uyanırdım. Evin içini duvar deliklerinden sızan ışıklar aydınlatırdı. Dışarıda yeni capcanlı bir gün başlamıştı.
Yaylaya has oyunlar, çelik, futbol, emen,beştaş, kulunç oynardık.
Dönme zamanı çam sakızı ve özleyince bakmak için cebime koyduğum bir kaç yayla taşını hatıra olarak alırdım. ilk gördüğüm yerden tekrar bakıyorum Sırhanlı taşına. Hoşçakal diyorum yaylaya. İnşallah yine görüşmek üzere.
İBRAHİM HAKKI YILDIRIM.
<div>inşaALLAH derse yaradılan,inşa eder yaradan.</div><br>
Nereden: Trabzon
Tarih: 22 Haziran 2012, Cuma 09:27:34 Mesaj Konusu:
Degerli yürek sevgili brahim.
O kadar güzel anlattın ki beni çocukluguma taşıdın. İte ben öyle yazıları bekliyordum. Nerelerdeydin şimdiye kadar. Göclere orta asdan başladık dedin, aynen katılıyorum. Göçtük dagıldık ama hiç buluşmaya çaba göstermedik hep birbirimizden kaçtık. Oysakibu teknoloji karmaasında bulşmakçok basit. İştebak ne güzel bzlere tarihten bir gün yaşttınız. Aklıma neler gelmediki. Bir an babanları askere yollarken köyden yaylalara kadar yaptığımız şnlikler hatırladım. Mrmi esinden yankı yapan kayalar daglar. O güzelinsanlar. yazmaya devam ibrahim. Bunlara çok ıhtiaımız var. Kalemine yüregine saglık. Süper bir yazı okudum sabah sabah: Tebrikler..
ZaKDaRiZaBen insanlari beni sevsinler diye sevmedim <br> <br>
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız