Trabzon'a 20 Milyon Dolarlık Su Fabrikası
Tarih: 18.02.2008 Saat: 15:38
Konu: Oymalıtepe hakkındaki haberler


Beldemize Büyük Yatırım

trabzon yomra demirciler total su fabrikası

Doğu Karadeniz'İn En Büyük Su Fabrikası: Total Su

   
    Trabzonlu Metin Durmuş ve Kutluhan Aksoy, bin 800 rakımlı Demirciler Köyü'ne, 20 milyon dolar yatırımyaparak, Doğu Karadeniz'in en büyük su fabrikasını kurdu. Durmuş ve Aksoy, 8 ay boyunca, bölgede bulunun onlarca su kaynağından örnekler alarak, inceletti. Yapılan çalışmalar sonucunda, Yomra ilçesine bağlı bin 800 rakımlı Demirciler Köyü'nde bulunan su kaynağını tespit eden müteşebbisler, burada "Total Su" adıyla bir fabrika kurmaya karar verdi. Fabrikayı kurmayı planladıkları süreçte ve fabrika yerini belirledikleri zaman, herkesin kendileriyle alay ettiğini belirten Aksoy, cuma günü yaptığı açıklamada, "Bize, hayal kuruyorsunuz. Buraya fabrika mı kurulur dediler. Fabrika alanına getirdiğimiz yetkililer, 'burada taş üstüne taş koyamazsınız' demişti. Aynı ekip, fabrika kurulduktan sonra geldiğinde ise hayretlerini gizleyemedi" dedi. Fabrika kurulumu aşamasında, birçok sorun ile karşılaştıklarını söyleyen Aksoy, devletten hiçbir destek almayarak kendi imkânlarıyla fabrikayı kurduklarını ifade etti.         
 
Elektrik hatlarını kendileri çekti

....

Geniş Haber ve Resimler İçin Haberin Devamına Bakınız....


    Fabrikanın elektrik direktlerini ve kablolarını kendilerinin çektiğini anımsatan Aksoy, "Bütün bu çalışmalar sırasında çok zorluklar çektik. Telefon hatlarımızı bile kendimiz yaptık. Bir elektrik direğinin yeri yarım metre farklı yere kondu diye proje onaylanmadı. Ama bütün bu sıkıntıları aştık" dedi. Fabrikayla ilgili yazışmaların ve onayların uzun süreler aldığını anımsatan Aksoy, "En ufak bir belgeyi almak için bile 3 aya kadar beklediğimiz oluyordu. Ama yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen yılmadık. Bizi fabrika kurmak değil, bürokratik engeller yordu" diye konuştu. Aksoy, fabrikanın yerinin 3 ay süren bir çalışma sonucunda açıldığını da hatırlatarak, "Fabrika yöre ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaktır. Şimdi fabrikanın tek eksiği yol. Çünkü, yoldan her gün büyük tonajlı araçlar gidip gelecek. Bunun için bu yol sorunun acilen çözülmesi gerekiyor" dedi. Durmuş da, yaza doğru bu kapasitelerini arttırmayı amaçladıklarını belirterek, "Fabrika yaklaşık 20 milyon dolara mal oldu. Fabrikada ilk etapta 60 işçi çalışacak. Sayı daha sonra kademeli olarak 150'yi bulabilir" dedi.

26.01.2008 | Anadolu Ajansı | Haber
____________________________________________________

Trabzon'un Demirciler Köyüne Su Fabrikası Yapıldı

    Trabzonlu iki müteşebbis, bin 800 rakımlı Demirciler Köyüne, 20 milyon dolar yatırım yaparak, Doğu Karadeniz'in en büyük su fabrikasını kurdu.

    Su fabrikası kurmak için yola çıkan Metin Durmuş ve Kutluhan Aksoy, 8 ay boyunca, bölgede bulunun onlarca su kaynağından örnekler alarak, inceletti.

    Yapılan çalışmalar sonucunda, Yomra ilçesine bağlı bin 800 rakımlı Demirciler Köyünde bulunan su kaynağını tespit eden müteşebbisler, burada ''Total Su'' adıyla bir fabrika kurmaya karar verdi.

    Fabrikayı kurmayı planladıkları süreçte ve fabrika yerini belirledikleri zaman, herkesin kendileriyle alay ettiğini belirten Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bize, hayal kuruyorsunuz. Buraya fabrika mı kurulur dediler. Fabrika alanına getirdiğimiz yetkililer, 'burada taş üstüne taş koyamazsınız' demişti. Aynı ekip, fabrika kurulduktan sonra geldiğinde ise hayretlerini gizleyemedi'' dedi.

    Fabrika kurulumu aşamasında, birçok sorun ile karşılaştıklarını söyleyen Aksoy, devletten hiç bir destek almayarak kendi imkânlarıyla fabrikayı kurduklarını ifade etti.

ELEKTRİK VE TELEFON HATLARINI KENDİLERİ ÇEKTİ

    Fabrikanın elektrik direktlerini ve kablolarını kendilerinin çektiğini anımsatan Aksoy, ''Bütün bu çalışmalar sırasında çok zorluklar çektik. Telefon hatlarımızı bile kendimiz yaptık. Bir elektrik direğinin yeri yarım metre farklı yere kondu diye proje onaylanmadı. Ama bütün bu sıkıntıları aştık'' dedi.
Fabrikayla ilgili yazışmaların ve onayların uzun süreler aldığını anımsatan Aksoy, ''En ufak bir belgeyi almak için bile 3 aya kadar beklediğimiz oluyordu. Ama yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen yılmadık ve çalışmalarımızı sürdürdük. Bizi fabrika kurmak değil, bürokratik engeller yordu'' diye konuştu.

    Aksoy, fabrikanın yerinin 3 ay süren bir çalışma sonucunda açıldığını da hatırlatarak, ''Fabrika yöre ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaktır. Şimdi fabrikanın tek eksiği yol. Çünkü, yoldan her gün büyük tonajlı araçlar gidip gelecek. Bunun için bu yol sorunun acilen çözülmesi gerekiyor'' dedi.
Aksoy, kendilerinin temel amacının vatandaşlara, kaliteli su sunmak olduğunu anımsatarak, ''Demirciler köyündeki suyun tahlil sonuçları çok olumlu çıktı. Türkiye'nin en kaliteli suları arasında yer alıyor'' dedi.

FABRİKA 24 SAAT KAMERA SİSTEMİ İLE İZLENİLEBİLECEK

    Firma olarak önceliklerinin insan sağlığı olduğunu kaydeden Aksoy, şöyle devam etti:

    ''Bunun için hijyene büyük önem veriyoruz. Damacanalarımızın dışını yıkamak için bile makine aldık. Ayrıca tüketicilerinin suyla ilgili endişelerini gidermek için fabrika içi ve dışına, 18 kamera kurduk. İsteyen istediği zamanda fabrikadaki çalışmalarla ilgili bilgi alabilecek. Böylelikle tüketiciler, gönül rahatlığıyla suyun nasıl üretildiğini görüp, tüketebilecek. Ayrıca laboratuvar sistemimizin AB standartlarına uygun şekilde yapıldı.''

    Total Su Fabrikasının diğer ortağı Metin Durmuş ise ilk etapta fabrikada, günde bin ton su üretmeyi planladıklarını ifade etti.

20 MİLYON DOLARA MAL OLDU, 60 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

    Durmuş, yaza doğru bu kapasitelerini arttırmayı amaçladıklarını belirterek, ''Fabrika yaklaşık 20 milyon dolara mal oldu. Fabrikada ilk etapta 60 işçi çalışacak. İşçi sayısı daha sonra kademeli olarak 150'yi bulabilir'' dedi.

    İlk etapta, Karadeniz Bölgesi'ne açılacaklarını vurgulayan Durmuş, ''Hemen hemen tüm ülke genelinde alt yapımızı tamamladık. Daha sonra da yurt dışına açılacağız. Amacımız, herkesin ürettiğimiz suyun farklılığını algılaması'' diye konuştu.

Kaynak: Trabzonunsesi.com
____________________________________________________

İŞ ADAMLARI BÖYLE BIKIYOR !

Yomra Demirciler Köyündeki Su Fabrikasının Elektriğini Kendileri 300 Milyar Ödeyerek Çektiler.
 
    Trabzon'un Yomra Demirciler köyünde boşa akan suya hayat veren Trabzonlu iş adamlarımızdan Hasan Metin Durmuş ve Kutluhan Aksoy'un Totalsu adı altında Trabzon suyunu şimdi Türkiye geneline yaymak için çalışmalara başladılar.


    Yattırımdan önce bazı sıkıntılarla karşı karşı ya kalan iş adamlarımızdan Hasan Metin Durmuş ve Kutluhan Aksoy devletten hiçbir destek almayarak kendi imkânlarıyla Fabrikanın elektriğini kendileri çektiler. Yaklaşık 300 milyar'a mal olan Totolsu Fabrikasının şimdi ise telefon hattı çekmeleri için devletten yardım bekliyorlar. Totolsu yönetim kurulu başkanı Hasan Metin Durmuş” Fabrikamıza telefon çekilmesini istedik. Özel hadda giriyor diye kanunun değişmesini söylediler. Biz buraya 20 trilyon liralık yattırım yaptık. Ayrıca bu fabrikada 70kişi çalışacak. Yan sanayileri ile birlikte toplam 150 hane buradan ekmek yiyecek. Onun için 20 trilyon yattırım yaptığımız fabrikamızın eksiği olan telefon haddinin çekilmesi ve yol sıkıntısının biran önce giderilmesi için Sayın Valimiz Nuri Okutan'dan destek bekliyoruz. Biz Trabzon'un suyunu dünyaya tanıtmak istiyoruz”dedi.

    Durmuş Temizliğe çok önem verdiklerini belirterek ”Firma olarak önceliğimiz insan sağlığıdır. Bunun için hijyene büyük önem veriyoruz. Damacanlarımız yüzde 70 derece sıcak suyla yakanacak. Ayrıca tüketicilerinin suyla ilgili endişelerini gidermek için fabrika içi ve dışına 18 kamera kurduk. u kamara sistemiyle hem biz su üretimini takip edeceğiz hemde tüketiciler sisteme girip su dolumunu rahat bir şekilde izleyebileceklerdir. Ayrıca laboratuar sistemimizin AB standartlarına uygun şekilde yapıldı.

    İlk etapta günde 800 ton su üretimi yapmaya amaçladıklarını ve yaza doğru da bu kapasiteyi artıracaklarını belirten yönetim kurulu Totalsu yönetim kurulu başkanı Durmuş üretime başladıktan sonra aynı anda Türkiye pazarına açılacaklarını ve bunun alt yapısının hazır olduğunu vurguladı. Durmuş” Suyun en büyük özelliğide doğal mineralli kaynak suyu olduğunu da ifade ederek” Suyun içerisindeki minerallerin bebekten dedeye kadar her yaşa hitap etmesidir. Yıllardır yörede meşhur olarak bilinen adı seyahatnamelerde geçen kaynağın şimdi kurduğumuz işletme sayesinde suyu yurt genelindeki bütün insanlarımızın hizmetine sunacağız”dedi.

Kaynak:






Bu haberin geldigi yer: || Oymalıtepenin Buluşma Noktası ||
http://www.oymalitepe.net

Bu haber icin adres:
http://www.oymalitepe.net/modules.php?name=News&file=article&sid=9