Anasayfa | Fotograf Albümü |Forumumuz |Downloads | Hesabınız | Ziyaretçi Defteri|İletişim| Radyo

Oymalitepe.Net :: Başlığı Görüntüle - Sınavsız İkinci Üniversite Başvuru ve Kayıt Bilgileri
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   GirişGiriş 

Sınavsız İkinci Üniversite Başvuru ve Kayıt Bilgileri

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> Eğitim Öğretim Forumu Eğitim Öğretim Forumu
Önceki Başlık :: Sonraki Başlık  
Yazar Mesaj

ZiFiN

Moderatör
<b>Moderatör</b>



Kayıt: Feb 14, 2008
Mesajlar: 259




MesajTarih: 08 Kasım 2008, Cumartesi 14:05:22    Mesaj Konusu: Sınavsız İkinci Üniversite Başvuru ve Kayıt Bilgileri Alıntıyla Cevap Ver

Sınavsız İkinci Üniversite Başvuru ve Kayıt Bilgileri - 2008

BİLGİLENDİRME
Program: İkinci Üniversite
Başvuru Tarihi: 27 Ekim 2008 00:00 - 21 Kasım 2008 17:00
Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2008 - 17 Kasım 2008 (mesai saatleri)
Mazeretli Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2008 - 21 Kasım 2008 (mesai saatleri)


KAYIT ADIMLARI

* Başvuru şartlarını taşıyorsanız başvurunuzu sitemize yapınız.
* Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayınız.
* Öğrenim bedellerini bankaya yatırınız.
* AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırınız.


BAŞVURU VE KAYIT

1) BAŞVURU

İkinci Üniversite Programının başvuru koşulları aşağıdadır:

"Örgün yükseköğretim kurumlarının lisans veya ön lisans programlarında kayıtlı öğrenciler ile mezunları, aynı alanda olmamak üzere ikinci üniversite okuyabilmeleri için uzaktan eğitim sistemiyle öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde İkinci Üniversite Programına, aşağıdaki koşullar doğrultusunda başvuru yapabilirler:

* 2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı veya mezun öğrenciler, alanları dışındaki Açıköğretim Fakültesi ön lisans programlarından (Bilgi Yönetimi Ön Lisans, İngilizce Öğretmenliği Lisans ve Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programları hariç) veya İktisat-İşletme Fakültelerinin lisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler. Programların listesi için tıklayınız.
* ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC'deki üniversitelerde okuyan öğrenciler başvurabilirler.
* Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile Türkiye'deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler başvuruda bulunabilirler.
* Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.
* Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.
* Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru yapamazlar.
* Açıköğretim programlarında halen kayıtlı veya mezun olanlar başvuru yapamazlar."

Programın başvuru koşullarını taşıyorsanız 27 Ekim 2008 - 21 Kasım 2008 tarihleri içerisinde başvurunuzu bu siteden yapınız. Internet'ten başvuru işlemleri 21 Kasım 2008 saat 17:00'da sona erecektir. Başvurunuzun ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için iki sayfalık elektronik dosya verilecektir. Dosyanın bir sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Başvuru Belgesinden, diğer sayfası sadece bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden oluşmaktadır.

Sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgileri sayfasında, AÖF Büro-Web Hizmetleri sitesine girmeniz için gerekli olan AÖF Büro-Web site şifresi de bulunmaktadır. Bu şifre sayesinde AÖF Büro-Web Hizmetleri sitemize girerek adres, büro, sınav merkezi, telefon numarası gibi kişisel bilgi değişikliğinizi gerçekleştirebilir, öğrencilikle ilgili diğer bilgilere ulaşabilir ve AÖF E-Posta Hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu nedenle, Başvuru ve Kayıt Bilgileri sayfasının başkalarının eline geçmesini ve görülmesini engelleyiniz. AÖF Büro-Web site şifresi size özel olup diğer şahısların şifrenizi öğrenmesinden ve sonrasında şifreyle gerçekleştirilecek işlemlerden doğacak sorumluluk size ait olacaktır.

Başvurunuz sonrasında bilgisayarınıza indireceğiniz ve yazıcı dökümünü alacağınız elektronik dosya PDF formatındadır. Eğer bilgisayarınızda bu dosyayı okuyacak Adobe Reader yazılımı yoksa öncelikle burayı tıklayarak yazılımı bilgisayarınıza indirip kurunuz.


2) KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kayıt anında AÖF Bürosuna teslim etmek zorunda olduğunuz belgeler aşağıda listelenmiştir. Bu belgeleri kayıt anından önce mutlaka hazırlayınız. Herhangi bir belge hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için belge adının üzerini tıklayınız.

* Internet Başvuru Belgesi (başvuru sonrasında sitemizden temin edilecektir)
* Fotoğraflı-İmzalı Form (başvuru sonrasında sitemizden temin edilecektir)
* Öğrenci Bilgi Formu (başvuru sonrasında sitemizden temin edilecektir)
* 4 adet 4.5x6 cm. Fotoğraf
* Öğrenim Belgesi (öğrenciler, öğrenci belgesinin aslını, mezunlar ise geçici mezuniyet belgesinin veya diplomanın noter onaylı
suretini kayıt anında AÖF bürosuna verecektir)
* Banka Dekontu (ödeme sonrasında banka şubesinden temin edilecektir)
* Öğrenci Kayıt Dosyası (kayıt anında AÖF bürosundan verilecektir)


Özürlü olan öğrencilerimizin sınavlara özürlü salonlarında katılabilmeleri için özrüyle ilgili Sağlık Raporunun fotokopisini, şehit ve malul çocukları ise "Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkı Payı" ödemelerinin düzenlenmesi için durumlarını kanıtlayan belgelerini, yukarıda listelenen kayıt belgeleri ile birlikte kayıt yaptıracağı AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için Kayıt Kılavuzuna bakınız.

3) ÖĞRENİM BEDELLERİNİN BANKAYA ÖDENMESİ

Kayıt yaptıracak aday öğrenciler iki tür ödemede bulunacaklardır. Birinci tür ödeme kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan Öğretim Gideri, ikinci tür ödeme ise her yıl Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen, Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkı Payıdır. Ödemenizi 27 Ekim 2008 - 21 Kasım 2008 tarihleri mesai saatleri içerisinde herhangi bir Vakıfbank şubesine yapabilirsiniz. Ödeyeceğiniz miktarı öğrenebilmek için burayı tıklayınız.

4) KAYIT

Yukarıda tanımlanan belgeler ile birlikte 27 Ekim 2008 - 21 Kasım 2008 tarihleri içerisinde herhangi bir AÖF Bürosuna giderek kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt anında hazırladığınız belgeleri eksiksiz olarak büroya teslim edecek ve kitaplarınızı alacaksınız. Size en yakın AÖF Bürosunun adresini öğrenmek için burayı tıklayınız.

BAŞVURUYA ŞİMDİ BAŞLAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.


Kaynak : Açıköğretim Fakültesi İnternet Sitesi

Hibirşey göründüğü kadar kolay değildir...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

Pembe-Patikli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye



Kayıt: Apr 23, 2008
Mesajlar: 453
Nereden: Giresun



MesajTarih: 08 Kasım 2008, Cumartesi 14:26:22    Mesaj Konusu: Re: Sınavsız İkinci Üniversite Başvuru ve Kayıt Bilgileri Alıntıyla Cevap Ver

birincisini bi kazansakkk ah ah alkış

          Dirime selâm vermeyen, Ölüme de fazla yaklaşmasın! ...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger

eliferdem

Elmas Üye
Elmas Üye



Kayıt: Sep 06, 2008
Mesajlar: 3901




MesajTarih: 08 Kasım 2008, Cumartesi 18:04:06    Mesaj Konusu: Re: Sınavsız İkinci Üniversite Başvuru ve Kayıt Bilgileri Alıntıyla Cevap Ver

umarım içimizde bu bilgilere ihtiyacı olan arkadaşlar vardır

yani 2. üniversiteyi okuyacak (:

Yan!" diyorum içime!..." Sadece sen yan! " Ve"Dayan!"diyorum gönlüme!..."Herkes mutlu olsun!... Sen dayan!..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

ZaKDaRiZa

Mareşal
<b>Mareşal</b>



Kayıt: Feb 15, 2008
Mesajlar: 1527
Nereden: Trabzon



MesajTarih: 08 Kasım 2008, Cumartesi 22:13:08    Mesaj Konusu: Re: Sınavsız İkinci Üniversite Başvuru ve Kayıt Bilgileri Alıntıyla Cevap Ver

Okumanin yasi yoktur. yeterki istek olsun. bende firsati olan herkes denemeli. Universite bitirmis olsaydimda copcu olsaydim.

ZaKDaRiZa Ben insanlari beni sevsinler diye sevmedim <br> <br>
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger

Tüm kadın aksesuar fırsatları için tıklayın !


Mesajları Göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> Eğitim Öğretim Forumu Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

We request you retain the full copyright notice below including the link to www.phpbb.com. This not only gives respect to the large amount of time given freely by the developers but also helps build interest, traffic and use of phpBB 2.0. If you cannot (for good reason) retain the full copyright we request you at least leave in place the Powered by phpBB line, with phpBB linked to www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our forums may be affected. The phpBB Group : 2002 // --> Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Copyright © 2008 Oymalitepe.Net & Site Kurulumu-Düzenleme: L@ZKaN - kuzeyinoglu - ^^KaRaYeL^^